neděle 27. února 2011

FOTKY MODELU

Sepsala jsem nejake zakladni informace k foceni a uprave modelu (pocitam tedy s 50 kusy - kazdy z 6 pohledu)


FOCENI
- bude asi nejlepsi fotit kazdy model zvlast, ze by se spis hledaly zajimave pohledy jenotlive nez foceni vice modelu na jednu polohu stativu (kazdy dum je jiny a vyzaduje neco jineho)
- casy: na 1 model (6 fotek) +/- pul hodina -> dohromady tedy 25 hodin = 3-5 patecnich odpoledne; + bude potreba nejaky cas na zacatek vyzkouseni pozadi, svetla apod


RETUSE
- otazka jake budeme potrebovat rozliseni (na tisk nebo vetsi pro promitani, nebo oboji); maji mit vsechny fotky stejne pomery stran nebo se muzou prizpusobit potrebam modelu? (napr jestli muzu dat kompozicne zajimavy detail do ctvercoveho formatu apod); vime uz presne format katalogu - jaky max mozny rozmer fotky v nem bude pouzity? nebo pockame s retusema az se bude vedet kde bude jaka fotka a budou se delat konkretni velikosti?
- casy: na 1 fotku +/- 15 min -> celkove i s nejakou rezervou pocitam 75 hodin
- urcite to bude muset delat jen jeden clovek


- naklady si moc netroufam odhadnout, mluvila sem o tom s mamou, v pripade prepocitani na hodiny a uvazeni nejakych 400,- za hodinu to vychazi pri cca 100 hodinach na docela dost penez...


ATELIER
- zitra jdu na stavarnu za panem Sedlackem ktery ma na starosti fotoatelier s veskerym prislusenstvim, ale mam obavy ze by nas to zbytecne moc zdrzovalo nosit modely na stavarnu a zpatky, pokud by slo zajistit fotoatelier nebo vlastne jakoukoliv jinou mistnosti u nas v 7. patre, kde je dost mista (nejlip zadny nabytek) prinesli bychom vlastni svetla i stativy i pozadi (hodilo by se kdyby pak slo prislusentsvti zamknout bud tam, pripadne u nekoho v kancelari). Zkusim jeste do ctvrtka zjistit jak na tom ty mistnosti jsou.

1 komentář: